Systemskifte? JA TACK!

Detta blir nog det kortaste inlägget på Knapptryckarnas blogg!

I detta fall så måste jag ju säga att inga ord i världen kan beskriva vårt nuvarande system bättre, än teckningen som är blogginläggets illustrerade förord. Man kan ju lätt ställa sig frågan vad som skapat detta förtroende vi verkar ha för den representativa demokratin som råder idag, den vi underkastat oss till 100%.

Vad har gjort att en liten människa som heter Pål kan ha den befogenheten att underteckna vår eventuella dödsdom utan att han kastas och förkastas i all evighet. Jag kan inte skriva illa nog för att beskriva det som händer i Sverige nu och vart finns vår så kallade kung i dagsläget, killen som vi haft på våra gamla enkronor… och på sedlar… vart ligger han och ruvar i tysthet… förmår han inte skydda sitt folk… SITT FOLK? Märklig sågning… SITT FOLK!

Nu blir man ju ännu mer ilsk, när man tänker på att jag på något sätt skulle tillhöra ett ärvt kungahus… att jag skulle ha något att göra med denna killen som INTE ställer upp, varken för sitt land eller för ”sitt folk”. Han som ändrade FÖR SVERIGE I TIDEN till FÖR NATO I TIDEN.

När jag startade mitt lilla inlägg, så var tanken bara ingressen, men nu känns det som att jag skulle kunna skriva mer än 10 st A4 i 7 punkters storlek angående det som sker i dagarna och hur landsförrädare äntrat tronen och Rosenbad! Nu måste jag vila nerverna lite, för nu måste jag sova lite, för imorgon är en ny dag med nya utmaningar…

Hoppas det svenska folket vill ha FRED och inte KRIG, för NATO och DCA är just KRIG och inget annat.

 

Jag avslutar med att citera Torben Dammegård från ett mail som dök upp på min dator under tiden jag skrev som jag skrev nyss. Tycker att det passar bra in i bilden… det förtydligar det hela:

– Detta är ett unikt avtal och en unik händelse i Sveriges historia, vilket är unikt i vår historia och ett obegripligt avtal. Avtalet med USA innebär en invasion av Sverige.

– Inledningstexten i avtalet slår fast att USA ska ha ”obehindrad tillgång till och användning av överenskomna anläggningar och områden”.

–   Dessa anläggningar och områden innebär obehindrad tillgång till Sveriges samtliga flygflottiljer och alla större arméförläggningar, I praktiken innebär detta att USA ska ha obehindrad makt över hela Sveriges försvar.

– Vid vissa specificerade försvarsanläggningar kommer också vissa områden att avskärmas där ”endast amerikanska styrkor ska få tillgång till och använda” och där amerikansk jurisdiktion ska gälla.

– På begäran” ska USA också få tillgång till och använda privat mark och privata tillgångar, inklusive vägar, hamnar och flygplatser i Sverige.

– USA får också rätten att fritt bygga ut ”områden och anläggningar” för att lagra vapen och försvarsmateriel det anges inte vilken typ av vapen detta avser. Det Det finns inte ens specificerat om detta avser kärnvapen  (artikel 14) och landsförrädare Jonsson har inte klargjort att Sverige inte accepterar kärnvapen, vilket många andra länder med avtal med USA har gjort. Parterna ”kan samråda om ovanstående i den mån det behövs”.

– Amerikanska soldaters rättigheter Därefter listas också på ett stort antal sidor, Amerikansk personal i Sverige, deras familjemedlemmar och civilanställda, skall beviljas pass- och viserings-frihet, amerikansk militär legitimation gäller i stället,

– Svensk säkerhetspolis får inte kontrollera eller övervaka amerikansk personal, alla bilar som ägs av tjänstgörande amerikaner skall förses med svenska nummerskyltar som dock inte ska kunna spåras, all amerikansk personal är skattebefriad, även för moms på sina inköp och skall åtnjuta full tullfrihet på alla varor de vill föra ut eller in i landet, vilket även gäller valuta utan begränsningar, amerikanskt flyg skall fritt disponera svenskt luftrum liksom amerikansk sjöfart disponerar svenskt territorialvatten.

– Amerikanskt flyg eller sjöfart får inte heller inspekteras av svenska myndigheter. .

– Sverige avstår vidare från att utöva straffrättslig jurisdiktion” (artikel 12) över amerikansk militär personal, deras familjemedlemmar och civilanställd personal.

– Det fastslås också i samma avsnitt (artikel 12:3) att ”om en medlem av de amerikanska styrkorna eller anhörig lagförs av svenska myndigheter ska jurisdiktionen utövas av svensk domstol”.

–   Eftersom svensk polis inte kan inhämta brottsmisstänkta amerikaner från baserna innebär det i praktiken att de amerikanska soldaterna åtnjuter straffimmunitet.

– Civilrättsliga anspråk får inte heller riktas mot amerikansk personal (artikel 15)

– Svenska fackliga regler och rättigheter är ogiltiga. På sidan 36.

Detta militäravtal är skrivet av amerikanska jurister och avtalsförfattare och något tecken på svenska avtalsförfattare syns inte ett spår. De amerikanska juristerna tycks ha tänkt på allt. Men de har ju lång erfarenhet av att skriva avtal med alla länder som de har invaderat och ockuperat.

Uffe Bejerstrand  & Torben Dammegård

9 svar

 1. Det är ofattbart att sådana här avtal kan skrivas på, helt över huvudet på medborgarna.

  Elsa Widding har ju en viktig interpellationsdebatt med Pål Jonson den 12 april. Så här lyder interpellationen:

  ”till Försvarsminister Pål Jonson (M)

  Oavsett om Sverige är medlem i Nato eller ej måste försvarspolitikens huvudsyfte vara att hålla hoten mot landet på en så låg nivå som möjligt.

  Sveriges och USA:s försvarsministrar undertecknade den 5 december 2023 Defence Cooperation Agreement, DCA-avtalet, som gäller utplacering av utrustning och amerikanska trupper i Sverige. För att avtalet ska träda i kraft krävs att riksdagen godkänner detta och beslutar om de författningsändringar som krävs för genomförandet. Detta är ett av de viktigaste besluten som någonsin tagits kring Sveriges självständighet som nation.

  Enligt DCA-avtalet förpliktar sig Sverige att upplåta 17 militärbaser och övningsområden till den amerikanska försvarsmakten, som ges tillgång till dessa 17 militäranläggningar med rätt att disponera hamnar, flygbaser, flottbaser, armébaser och transportsystem samt rätt att lagra vapen. För amerikanska medborgare kommer amerikansk lag att gälla även när de är i Sverige. Sverige kommer inte att ha tillträde till områdena utan USA:s godkännande och kan därmed inte göra kontroller.

  Frågan om DCA-avtalet har inte föregåtts av någon debatt eller möjlighet för landets medborgare att ta ställning till om det ska bli verklighet. Det är nu hög tid för en öppen demokratisk process där Sveriges invånare kan diskutera avtalets fördelar och risker.

  Av DCA-avtalet framgår att det syftar till att tillgodose amerikanska militära och strategiska intressen. Det är inte ett bilateralt avtal mellan USA och Sverige för att USA ska försvara Sverige. Avtalet har heller ingenting med Nato att göra.

  Rimligen bör inte detta avtal vinna laga kraft innan en omröstning och en öppen debatt genomförts i riksdagen.

  De amerikanska baserna i Sverige blir ingen isolerad företeelse. De kommer att utgöra en del av USA:s militära supermakt där USA har 750 liknande baser runt om i världen.

  Jag vill därför ställa följande frågor till försvarsminister Pål Jonson:

  När kommer DCA-avtalet upp till omröstning, och när börjar det gälla?
  Har ministern och regeringen vidtagit några åtgärder, och i så fall vilka, för att säkerställa att kärnvapen inte kan bli aktuellt på svenskt territorium vid en eventuell upptrappad konflikt med Ryssland?
  Har ministern och regeringen tagit initiativ till en analys av på vilket sätt DCA-avtalet bidrar till Sveriges säkerhet, och kan ministern i så fall redogöra för utfallet av analysen?”

  1. Ja du, detta är sjukare än sjukt…
   Jag fann ord inatt, men inte längre!
   Nu har vi ju i alla fall en hemsida, så nu finns vi igen… efter ett långt och slitsamt tankejobb.
   Men bra blev det… mitt i all ologik!

   Det är verkligen dags att MEDIA som rapporterar nyheter, bara skall få gå ut via oberoende… det måste bli ett slut på denna korvstoppning av det svenska folket.

   Dags att ta bladet från munnen och en bra start, det är ju att ta giftet ur tandkrämen.
   Vi behöver vår tallkottkörtel för att förstå sambandet… det är ju just sambanden som trubbas av (i bästa fall)… så jaga Fluor-Tanten till Sibirien… där hör hon hemma!

   Uffe Bejerstrand

   1. Håller med till punkt och pricka. Detta DCA-avtal måste stoppas.
    Och man undrar varför ska vi underkasta oss USA? Vad är baktanken med detta? Vad har USA för hållhake på Sverige?
    Är Sveriges politiker mutade och hotade av USA?
    De kan Pål Jonsson svara på som helt bakom ryggen skrev på detta avtal i Washington utan folkets vetskap. Vi är helt och hållet förda bakom ljuset. Så långt från en demokrati man kan drömma om. Och nu innan midsommar ska riksdagen fatta beslutet. 💔 det får inte ske 😤

 2. Ja, det är helt galet.. De enda som kan stoppa denna neråtgående trend i Sverige är vi folket.💪💞 Det måste snart varenda kotte inse.. Vi har mycket att rätta till i vårat trasiga Sverige..

  1. Vi skall vara dom droppar som urholkar Rosenbad… jag menar stenen…
   Uffe Bejerstrand

 3. Föredrag och samtal: USA:s militärbaser i Sverige.
  Säkerhet eller säkerhetsrisk?

  mån 15 april kl.18:00 – 21:00 Gratis
  USA:s militärbaser i Sverige: Säkerhet eller säkerhetsrisk?

  Föredrag och samtal med: Ingela Mårtensson från Kvinnor för fred,Tomas Magnusson, f.d ordförande i Svenska Freds och Skiljedomsföreningen.
  Jan Hammarlund, inleder med sång och musik.

  I juni planerar riksdagen rösta om det bilaterala militäravtalet (DCA)
  som Sverige och USA undertecknade i dec 2023.

  – USA får tillgång till 17 svenska baser
  – Avtalet har inget förbehåll mot kärnvapen på svensk mark, såsom motsvarande avtal i Danmark
  – Amerikanska soldater ska lyda under amerikansk lag. Den skiljer sig från
  svensk på många sätt, tex om prostituion och våldtäkt.

  Kommer Sverige ge bort makt och inflytande i viktiga frågor?
  Vilken typ av anläggning kommer USA att bygga?
  Hur många soldater? Hur funkar det med vår grundlag?
  Svenska folket måste få möjlighet att påverka!

  Mån 15 april kl 18.00 Fri entré

  Caféet öppnar kl 17.00 med soppa & fika
  ​​​
  Arrangörer: Kvinnor för fred, Riksföreningen Nej till Nato och Kulturföreningen Tellus

  Välkommen 🤗

   1. Kolla på vår EVENT-sida, där sår ALLT och lite till…
    Uffe Bejerstrand

 4. Bedrövligt att dom korkade politiker inte fattar bättre med Nato inträdet och det hjälper inte sverige om
  Ryssland vill anfalla Sverige ( Som dom har för sig då varför Sverige skulle gå med i just Nato ) svinen
  USA är jävla krigshetsare och dom tvingar med bl.a Sverige anser jag men det finns säkert andra som
  Har uppgifter hur det ser ut.

  USA gillar jag inte då dom har krigat historiskt sätt och att amerikanska soldater har och är och övar
  Med våra svenska soldater och det gör inte saken bättre att provocera Ryssland ännu mera.

  Hellre en värd med fred en dom förbaskade krigen !

  Det är inte så konstigt att det finns ” småpartier ” och som vill något annat en dom åtta stolle
  Partierna som sitter i riksdagen och politikerna där skiter tyvärr fullständigt i människor tyvärr
  Men Knapptryckarna gör det inte då direktdemokrati hade varit Sveriges framtid och inte den
  Urusla representativa demokratin som nu har varit i över hundra år !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå