Fallet Marianne Liljeholt

Filmen om Marianne Liljeholt!

Börje Peratt – Jag har en dröm

Sanningen blev förvandlad till lögn

av Ingemar Ljungqvist

I Coronans kölvatten avslöjas karaktären hos de som sitter i toppen av maktpyramiden. De som försöker omge sig med ett skimmer av demokrati, sanning och kunskap – men där deras enda begär är mera makt. De har upprättat strukturer runt omkring sig med lydiga undersåtar som oftast utan att veta vilken roll de spelar bidrar till ett spel där sanningen ersatts med lögner och vice versa.

Exemplet med Marianne och Börje

Marianne Liljeholt, sjuksköterska från Arboga och Börje Peratt, dokumentärfilmare från Stockholm kom att spela huvdrollerna i ett drama där polis, vaccinationsmyndigheter, rättsväsende och medströmsmedia alla gick lögnens ärende. Det hela skulle ta sin början i Västerås den 23 september 2021. Börje och Marianne tillsammans med några kvinnor ville upplysa de skolelever som skulle vaccineras på ett gymnasium om både deras rättigheter och de risker som fanns med injektionerna. Man hade med sig ett brev om detta till rektor för skolan som skulle lämnas över. Efter bandade intervjuer med några elever gick de till skolan för att överlämna brevet. Då larmades polis som snabbt kom till plats. Polisen angrep både Börje som filmade inifrån sin bil och vred mycket hårdhänt hans arm så han skadade såväl axlar som höfter när han spjärnade emot. Marianne blev bakifrån omkulldragen av en poliskvinna och dragen så att hon fick frakturer på armbågen. Marianne häktades också och fick tillbringa bortemot två timmar i häktet. Efter händelsen dök också lokal TV upp och kunde rapportera : ”Polisman skadades när antivaxxare stormade vaccinationslokal”. Trots att en del av de lokala TV-reportrarna tog reda på att den skadade polisen skadat sin hand i ett annat sammanhang så blev inte detta vidareförmedlat i TV-sändningen. Utan det var istället polisens presstalesman Tobias Ahléns , som för övrigt var stationerad i Uppsala 9 mil från händelsen, som gick ut med ett lögnaktigt press PM.  Eftersom delar av händelsen filmades så fanns bildbevisen som beskriver den sanna situationen.

Börje Peratt avled

4 svar

 1. Det talades om att göra en film om Börje Peratt och att det saknades medel för detta. Kan vi inte sponsra filmen tillsammans så den kan komma ut?

   1. Fina Börje!

    Hade för mig att det var en annan film som skulle ges ut, eller om den fanns men inte gick att tillgå… kan ha fel.
    Var det den med Erik Enby som Börje gjorde kanske.

 2. Har hört om det och mycket klantigt av polisen
  Som inte hade bättre vett ! 😡

  Marianne och Börje ville bara väll
  Men det misstolkades tyvärr och
  Många idioter som jobbar inom
  Skolorna tyvärr och tvingar på
  Barn och ungdomar mycket
  Skit ! 😡😡😡🖕🖕🖕👎👎🤡

  Stå upp för era åsikter där
  Knapptryckare ! 🙂🙏👍📣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå