TACK Pia Hellertz

Knapptryckarna
Den politiska idé som jag anammat sen länge är ju temat direktdemokrati. Det är naturligtvis folket som ska styra över sig själva, inga okunniga, korrumperade ”representanter”. Det finns/fanns ju ett parti som kallade sig Direktdemokraterna, men de lyckades inte få ut sitt budskap så jag valde aldrig att rösta på dem. Ulf Bejerstrand och medarbetare har ju verkligen lyckats nå ut med budskapet om direktdemokrati och dessutom synliggjort idén suveränt bra genom att kalla partiet Knapptryckarna – som jag nu röstat på.

Att nå ut med politiska idéer är verkligen inte lätt i ett så starkt PK/S-styrt land som Sverige. Det är som att riva Berlinmuren… Hacka en bit i taget.

Eftersom mitt allra största intresse är skola och undervisning så önskar jag att det skapas studiegrupper inom olika teman så att Knapptryckaren kan trycka utifrån verkliga kunskaper och inte utifrån tycke och tro, som idag verkar styra det mesta. Med teknikens hjälp borde det kunna genomföras, även om jag förstår att det kräver resurser, både mänskliga och pengamässiga.

 

Tänk er att det finns en plattform, ex Knapptryckarnas Högskola, som är uppbyggd ungefär som Facebook, snygg och attraktiv och lätthanterad layout – med olika grupper, och där man kan använda bilder, ex
– Skola och utbildning,
– Hälso-, sjuk- och friskvård,
– Ekonomi, traditionell och alternativ
– Teknik och utveckling,
– Forntid och nutid (historia),
– Miljö och natur,

– Konst och kultur,

 

Med mera… Jag skulle vilja delta i flera av grupperna. Varje grupp behöver ha ett par administratörer som håller ordning och struktur på kommunikationen och tillrättavisar ”trollen” 😃 – men de ska inte ha någon huvudsaklig undervisande funktion, d.v.s. de får inte styra diskussionens innehåll bara hålla ordning och reda 😃.

Tänker och tycker en nyvaken
Pia H

Döden är livets största överraskning

Nya ekonomiska systemet

Facebook

Hemsida

SwebbTV

3 svar

  1. Att fått lära känna Pia var en förmån och en ära jag fick och som jag skall vårda.
    Uffe Bejerstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå